BİZE İLÇE VERİLMEZSE BİZ KENDİ BAŞIMIZA SEÇİME GİRERİZ « Hayrabolu Sesi Gazetesi

8 Eylül 2024 - 16:31

BİZE İLÇE VERİLMEZSE BİZ KENDİ BAŞIMIZA SEÇİME GİRERİZ

Son Güncelleme :

02 Ocak 2019 - 11:12

128 views
reklam
BİZE İLÇE VERİLMEZSE BİZ KENDİ BAŞIMIZA SEÇİME GİRERİZ
reklam

Tekirdağ’da 2018 yılında yapılan eğitim, sağlık, tarım ve sanayi çalışmalarını değerlendiren İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ’ın vergi vermede 8’inci yatırım almada 41’ıncı sırada olduğunu söyledi. Hükümetin Tekirdağ’ı cezalandırdığını belirten Kaplan, ilçe bazındaki ittifak görüşmeleri ile ilgilide 11 ilçede kendi adayları ile seçime girme taraftarı olduklarını, kendilerine ilçe verilmez ise de seçime ilçelerde adayları ile gireceklerini kaydetti.

ENEZ KAPLAN 2018’İ DEĞERLENDİRDİ

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, parti binasında yaptığı açıklamada 2018 yılını basın mensuplarına değerlendirdi. Basın Toplantısına İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ve Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı ile parti üyeleri katıldı. Tekirdağlıların yeni yılını kutlayan kaplan Tekirdağ’daki eğitim, sağlık, tarım ve sanayi çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

TARIM ARAZİLERİ TALAN EDİLİYOR

Tekirdağ’ın Türkiye´nin tarım ve hayvancılık alanında en önemli illerinden biri olduğunu ifade eden Kaplan, “Trakya’daki bizim en büyük problemimiz bu kadar değerli olan tarım topraklarının yok edilmesi. Trakya’daki tarım alanlarının yüzde 82’si tarımsal faaliyetlerde kullanılabilir durumdayken bu alanları adeta talan ediliyor. Trakya’nın tarım alanlarının son zamanlarda sanayi, ulusal projeler, kara yolları, demir yolları, doğal gaz boru hatları ve özellikle kum ocakları gibi sebeplerle amaç dışı kullanılması nedeniyle; tarım toprakları tamamen tehdit altında. Ve bu topraklar her geçen gün azalmakta. Ergene’de çevre kurtarma projelerine rağmen kirletici unsurlarda herhangi bir gelişme henüz olmamış zaman zaman çevre şikayetleri de sürmektedir. Dolayısıyla Ergene’nin kirliliği, sağlıklı gıda üretiminde de bir tehdittir. Türkiye’de buğday ve arpa rekoltesinde mevsim şartlarından dolayı yüzde 25 ile yüzde 35 arasında düşüş yaşanmıştır. İklim şartlarındaki değişim, gübre ve mazot gibi girdi fiyatlarındaki artış nedeniyle çiftçilerimiz maliyetlerini karşılayamaz hale gelmiştir, elindeki toprakları satmaya başlamıştır. Satılan arazileri, rantçılar havada kapmaktadır. Bu nedenle; Tarım sektöründe toplam işlenen alan 2002 yılında 23,9 milyon hektardan 2017 yılında 20 milyon hektara toplam 3,9 milyon hektar küçüldü” dedi.

GÜBRE VE MAZOT ÇİFTÇİNİN BELİNİ BÜKÜYOR

Çiftçilerin tarımdaki girdiler nedeniyle zor günler geçirdiğini söyleyen Kaplan, “Tarım 2002 yılından bu yana bir çöküş içerisindedir. Çiftçi arasında ekim gübresi olarak bilinen DAP gübresinin kilosu 2017 yılında 1,34 TL iken, 2018 yılında 3,265 TL olmuştur. Kompoze gübrenin fiyatı 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 100 artışla 2,1 TL’den satılmaktadır. Buğday, arpa, mısır ve Ayçiçek te gübre desteği 2017 ve 2018 yılları için dekar başına 4 TL’dir. Çiftçi nasıl üretim yapsın? Bir süt üreticisinin geçinebilmesi için 1 litre sütle 1.3 kilogram yem alması gerekmektedir Şu anda üretici, sütü litresi 1.60 liradan satmaktadır. Bu durumda, çiftçimizin 1 kilo yem almak için, 1.063 litre süt satması gerekmektedir. Yani üreticimiz, ürettiğinden para kazanamaz hale getirilmiştir Mazot ve gübredeki artışa rağmen, Toprak Mahsulleri Ofisi, buğday fiyatlarını sürekli aşağıya çekmektedir. Buğday alım fiyatları uzun yıllardır 1 TL ve altındadır.  Çiftçi 3,2 buğday satacak, 1 kilogram DAP gübresi alacaktır. Çiftçi 2,1 kilogram buğday satacak, ama 1 kilogram 20 x20 gübre alacaktır. Çiftçi 6,27 kilogram buğday satacak ama 1 litre mazot alacaktır” diye konuştu.

VERGİDE 8. ALMADA 41. SIRADAYIZ

Tekirdağ´da yaklaşık olarak bin 540 sanayi kuruluşu 13 organize sanayi bölgesine, bir de Avrupa Serbest Bölgesi olduğunu söyleyen Kaplan, “Sanayi alanındaki gelişme bakımından Marmara Bölgesinde 4, Türkiye genelinde ise 10´uncu sıradayız. Buna rağmen; 2014 yılında bizim merkezi hükümetten aldığımız yatırım 154 milyon TL olup Türkiye’de 32. sıradaymışız. 2017 yılına geldiğimiz zaman 182 milyon la 41. Sıradayız.2018 yılında da durum farklı değil. Buna rağmen vergi ödemede hiçbir zaman ilk 10’un altına düşmemişiz. Ya 9. Sıradayız ya 8. Sıradayız. Vergi vermede 8. Sırada olup yatırımda 40’lı sıralarda olunca; eğitimde, sağlıkta daha birçok alanda yatırım açığı ortaya çıkmaktadır. İlimiz alması gereken yatırımları yeterince alamamaktadır. Yüzlerce cana ve mal kaybına yol açan Hayrabolu yolu hızlı ihale edildi ama yavaş ilerliyor. Planlandığı gibi 2021 de zor biter gibi görünüyor. Şarköy yolu için henüz hiçbir gelişme yok. Sahil yolu içinde hükümetin hiçbir desteği yok gibi. Büyükşehir binasının ödeneğinin kesilme gerekçesi Tekirdağlılar için inandırıcı olmadı. Bütün bunlar da gösteriyor ki, hükümet Tekirdağ’ı adeta cezalandırıyor” sözlerini kaydetti.

HASTANE İNŞAATI 6 YIL SONRA BAŞLAYABİLDİ

Hastane inşattı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kaplan, “Öte yandan 2012’de arsası İl özel idaresi tarafında alınıp hastane yapılması için sağlık bakanlığına devredilen arsaya şehir hastanesi temeli de ancak 6 yıl sonra 2018 de atılabilmiştir. Yap işlet devret mantığıyla yaptırılan Şehir hastanesi diğer çalışmalarda olduğu gibi Devletimizi zarara uğratacağından kaygı duymaktayız” dedi.

EĞİTİMDE TEKİRDAĞ DÖKÜLÜYOR

Tekirdağ’ın eğitimdeki verilerini de paylaşan Kaplan “2018’de yapılan merkez sınav sonuçları incelendiğinde; Tekirdağ 81 il arasında 45. Sırada yer almıştır. Türkçede 43. Sırada, Matematik 46.,Fen Bilgisi 44.,T:C İnkilap tarihi ve Atatürkçülük 59.,Din kültürü 58. Ve Yabancı dilde 37. Sırada yer almıştır. Bu sonuçlar bulunduğu Coğrafya ve Veli ilgisi beraber düşünüldüğünde çok yetersizdir. Tüm bu başarısızlığın en temel sebebi başta okul yöneticilerine bizden olsun anlayışıyla getirilen ehliyetsiz ve liyakatsiz kişilerdedir. Her 20 öğrenciye bir derslik düşünüldüğünde her yıl 300 civarında yeni dersliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Bu da 30 yeni kurumun açılmasını gerektirmektedir. 2019 da okullarımızın hükümet programında bahsedildiği gibi normal eğitime geçmesi için ikili öğretim yapan 39 kurumumuza ilave olarak artan nüfusa da 30 yeni kurumun açılması gereklidir” ifadelerini kullandı.

BİZE İLÇE VERİLMEZSE BİZ KENDİ BAŞIMIZA SEÇİME GİRERİZ

İttifak ile ilgili de bir değerlendirmede bulunan Kaplan, “Şimdiye kadar 18 soru önergesi verdim. Şimdiye kadar 8’ine cevap verildi. 2018’de çalışmalarımız devam etti. 2019 yılında da mecliste şehrimizle ilgili çalışmalarımız artarak devam edecek. Büyükşehirde ittifak genel başkanlar nezdinde yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir’de CHP’li adayı destekleyeceğiz. İlçeler bazında görüşmeler hala devam ediyor. Biz her ilçenin kendi bazından girmesi taraftarıyız. CHP bize ilçe verme taraftarı değildir. Bizden kayıtsız destek istiyorlar. Biz kayıtsız destek vermeyiz. 79 bin oy aldık. Halkımıza biz ne diyeceğiz. Genel merkezler görüşüyor. Çıkacak sonuca göre hareket edeceğiz. İl Başkanımız genel merkeze rapor sundu. Bize ilçe verilmezse biz kendi başımıza seçime gireriz. Biz ilçe ismi vermedik. Bizim isteğimiz tek mevcut oyumuzu korumak için 79 bin oya denk gelen bir ilçe istedik” diye konuştu.

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam